nedjelja, 18. svibnja 2014.

Granola


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Za granolu možete uz zobene pahuljice upotrijebiti rižine, pirove, sirovu heljdu, kokice amarantha, a orašaste plodove i druge dodatke također možete mijenjati po želji. Umjesto kokosovog ulja možete upotrijebiti maslinovo ili maslac, umjesto meda smeđi šećer ili agavu.


Pripremite:

2 šalice krupnih zobenih pahuljica (oko 250g)
3/4 šalice lješnjaka
1/2 šalice badema
5 žlica sjemenki (mix lan, sezam, buča, suncokret)
4 velike žlice meda ili javorovog sirupa
2 žlice kokosovog ulja
3 žlice vode
125g suhog voća


Ugrijte pećnicu na 150C.

Pomiješajte zobene pahuljice, krupno narezane orašaste plodove i sjemenke. Sa strane pomiješajte med, vodu i kokosovo ulje. Umiješajte ih u pahuljice pa dobro izmiješajte smjesu. Rasporedite u tankom sloju u tepsiju od pećnice. Pecite 15ak minuta, zatim promiješajte i pecite još 10ak minuta.




Pripazite da vam granola ne zagori. Kad dobije zlatno-smeđu boju, izvadite je i ostavite da se ohladi pa zatim dodajte nasjeckano suho voće po želji. Ja sam upotrijebila brusnice i suhe marelice.




Spremite u staklenku i upotrijebite kroz 3-4 tjedna. Možete je jesti s mlijekom, jogurtom, grickati samu ili je upotrijebiti kao podlogu ili dekoraciju za kolače.








Nema komentara :

Objavi komentar