utorak, 27. svibnja 2014.

Čokoladna pita od maka sa zobenom podlogom


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

za tijesto:

125g zobenih pahuljica, fino samljevenih u brašno
125g tostiranih badema ili lješnjaka
3 žlice meda
3 žlice kokosovog ulja
1 i pol žlicu kakaa

za kremu:

100g maka
150g čokolade
200ml kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja
3 jaja

za glazuru:

70g tamne čokolade
par žlica kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja




Pomiješajte zobeno brašno, mljevene orašaste plodove i kakao. Dodajte kokosovo ulje i med pa ujednačite. Po potrebi dodajte 2-3 žlice ledeno hladne vode. Zamijesite tijesto i stavite ga u hladnjak dok pripremate filu.

Pećnicu upalite na 180C.




Zagrijte kokosovo mlijeko/slatko vrhnje i u njemu otopite čokoladu. Malo ohladite pa umiješajte 3 istučena jajeta. Pripazite da čokolada nije pretopla. Na kraju umiješajte mak.
Tijesto razvaljajte, utisnite u kalup i pecite 5 minuta. Zatim nalijte smjesu na polupečeno tijesto i pecite još 20-25min.

Ohladite, prelijte glazurom ili pošarajte. Poslužite uz voće po želji.








Nema komentara :

Objavi komentar