Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Rijetko se dogodi da neki kolač kreiram baš za sebe. Ovo je jedan od njih, za mene i sve druge makoljupce. Jagode sam koristila za ukrašavanje, ali možete izostaviti čokoladnu glazuru i cijelu pitu prekriti svježim voćem ili voćem iz kompota. Mak i čokolada odlično se slažu s jagodama, malinama, ali i breskvama, marelicama i šljivama.
Pripremite:
za tijesto:
125g zobenih pahuljica, fino samljevenih u brašno
125g tostiranih badema ili lješnjaka
3 žlice meda
3 žlice kokosovog ulja
1 i pol žlicu kakao praha
za kremu:
100g maka
150g tamne čokolade
200ml kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja
3 jaja
za glazuru:
70g tamne čokolade
par žlica kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja
Pomiješajte zobeno brašno, mljevene orašaste plodove i kakao. Dodajte kokosovo ulje i med pa ujednačite. Po potrebi dodajte 2-3 žlice ledeno hladne vode. Zamijesite tijesto i stavite ga u hladnjak dok pripremate filu.
Pećnicu upalite na 180C.
Zagrijte kokosovo mlijeko/slatko vrhnje i u njemu otopite čokoladu. Malo ohladite pa umiješajte 3 istučena jajeta. Pripazite da čokolada nije pretopla. Na kraju umiješajte mak.
Tijesto razvaljajte, utisnite u kalup i pecite 5 minuta. Zatim nalijte smjesu na polupečeno tijesto i pecite još 20-25min.
Ohladite, prelijte glazurom ili pošarajte. Poslužite uz voće po želji.
Nema komentara :
Objavi komentar