nedjelja, 11. svibnja 2014.

Brzi zobeni kruh sa svježim sirom


Maja u suradnji s Priroda & DRUŠTVO

Ako vam zatreba laganiji kruh, koji je brzo gotov, onda je ovo recept za vas. Ako upotrijebite bezglutenske zobene pahuljice, kruh će biti i bezglutenski. Pripazite na deklaracije jer iako zob nema glutena, može biti kontaminirana tijekom prerade u pogonu.
Ponekad u ovaj kruh dodam i mljevene sjemenke ili samo umiješam cijele – lan, sezam, suncokret.. Izaberite prema vlastitom ukusu. Ova je količina dovoljna za mali kalup za kruh, odnosno pola klasične štruce.


Pripremite, za jedan manji kruščić:

300g samljevenih zobenih pahuljica
150g posnog sira
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice jogurta
2 žličice praška za pecivo
pola žličice himalajske soli
malo vode


Sameljite zobene pahuljice u što sitnije brašno. Dodajte sol i prašak za pecivo. Umiješajte posni sir, jogurt i maslinovo ulje pa dodajte malo vode. Smjesa mora biti kompaktna i ne preljepljiva. Ako vam se učini premokra, dodajte još malo mljevenih zobenih pahuljica.


Kalup namastite ili obložite papirom za pečenje. Stavite smjesu u kalup i pecite 30ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Izvadite iz kalupa i pecite još 10ak minuta na rešetki. Ostavite da se ohladi pa zatim narežite. 

Poslužite s namazom ili dodacima po želji. Ja sam poslužila sa svježim krastavcima, sirnim namazom i dimljenim lososom.





Nema komentara :

Objavi komentar