Maja u suradnji s Priroda & DRUŠTVO
Ako vam zatreba laganiji
kruh, koji je brzo gotov, onda je ovo recept za vas. Ako upotrijebite
bezglutenske zobene pahuljice, kruh će biti i bezglutenski.
Pripazite na deklaracije jer iako zob nema glutena, može biti
kontaminirana tijekom prerade u pogonu.
Ponekad u ovaj kruh dodam
i mljevene sjemenke ili samo umiješam cijele – lan, sezam,
suncokret.. Izaberite prema vlastitom ukusu. Ova je količina
dovoljna za mali kalup za kruh, odnosno pola klasične štruce.
Pripremite, za jedan manji
kruščić:
300g samljevenih zobenih pahuljica
150g posnog sira
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice jogurta
2 žličice praška za pecivo
pola žličice himalajske soli
malo vode
Sameljite zobene pahuljice u što sitnije brašno. Dodajte sol i prašak za pecivo. Umiješajte posni sir, jogurt i maslinovo ulje pa dodajte malo vode. Smjesa mora biti kompaktna i ne preljepljiva. Ako vam se učini premokra, dodajte još malo mljevenih zobenih pahuljica.
300g samljevenih zobenih pahuljica
150g posnog sira
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice jogurta
2 žličice praška za pecivo
pola žličice himalajske soli
malo vode
Sameljite zobene pahuljice u što sitnije brašno. Dodajte sol i prašak za pecivo. Umiješajte posni sir, jogurt i maslinovo ulje pa dodajte malo vode. Smjesa mora biti kompaktna i ne preljepljiva. Ako vam se učini premokra, dodajte još malo mljevenih zobenih pahuljica.
Kalup namastite ili obložite
papirom za pečenje. Stavite smjesu u kalup i pecite 30ak minuta u
pećnici zagrijanoj na 180C. Izvadite iz kalupa i pecite još 10ak
minuta na rešetki. Ostavite da se ohladi pa zatim narežite.
Poslužite s namazom ili dodacima po želji. Ja sam poslužila sa
svježim krastavcima, sirnim
namazom i dimljenim lososom.
Nema komentara :
Objavi komentar