subota, 26. travnja 2014.

Kolač od zobenih pahuljica i jabuka


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

4 veća jaja
100g smeđeg šećera ili sladila, stevije/javorovog sirupa ili meda u količini koja zamjenjuje tu količinu šećera
120g mljevenih orašastih plodova
120g mljevenih zobenih pahuljica (možete upotrijebiti i obično ili integralno brašno)
50g maka ili rogača
2 žličice praška za pecivo
2 jabuke
2-3 žlice kokosovog ili nekog drugog ulja


Istucite žumanjke i sladilo. Dodajte mljevene orašaste plodove (upotrijebila sam orahe), zobene pahuljice, mak i prašak za pecivo. Ako ne volite mak, izostavite ga.
Ulijte ulje. Umiješajte snijeg od bjelanjaka i na kraju naribane jabuke.




Izlijte u pravokutni kalup obložen papirom za pečenje i po želji posipajte nasjeckanim orašastim plodovima ili listićima badema. Pecite 30ak minuta na 180C. Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen.










4 komentara :