subota, 15. ožujka 2014.

Srnetina sa želeom od limuna





Na ovaj način možete pripremiti i junetinu ili patku. Meso patke nije potrebno marinirati. Bit će je dovoljno nekoliko sati prije pripreme natrljati s malo ulja i začinskim travama.

Pripremite:

800g srnetine od filea ili buta
1 puna žlica pirea od rajčice
1 čili papričica
1/2 dl prošeka
sol
papar
maslinovo ulje

Marinadu i srnetinu pripremite ovako - link




za žele od limuna:

Ovaj žele srnetinu u umaku pretvara u posebno jelo jer svojom svježinom i aromom voća izuzetno dobro nadopunjava snažan okus divljači.

Mi smo za žele koristile marmeladu od limuna s ginom našega prijatelja Gladnog Mačka. Ne možete li doći do njegovih suludo dobrih pekmeza i marmelada možete koristiti i svježe voće. Dovoljno je da 2 neprskana limuna narežete, sameljete u blenderu i kratko prokuhate s 150 g šećera.




Smjesu protisnite kroz žičano cjedilo i prokuhajte 15 minuta da se zgusne - dalje pripremite ovako:
Četiri pune žlice marmelade od limuna ili priređene limun paste zagrijte na laganoj vatri. U vruće, ali ne kipuće dodajte pola vrećice želatine priređene po uputi s vrećice. Miješajte da se masa izjednači pa razlijte u plitku posudu i ostavite da se stisne.

Servirajte srnetinu sa želeom uz knedle, palentu ili samo uz raženi ili neki drugi crni kruh.












Nema komentara :

Objavi komentar