za marinadu:
1/2 l terana
1 glavica luka
korijen i lišće jednog većeg peršina
jedna ljuta papričica
timijan
svježi bosiljak
dva listića lovora
nekoliko zrna smrekovih bobica
nekoliko zrna papra
800g srnetine bez kosti, najbolje od buta ili plećke očistite od žilica i narežite.
Sastojke za marinadu prokuhajte 10 minuta pa posve ohlađenu marinadu prelijte preko mesa.
Ostavite meso na hladnom najmanje 12 sati, a najbolje je nakon 30tak sati stajanja. Procijedite marinadu, meso izvadite, lagano posolite, osušite i kratko prepecite na zagrijanoj masnoći.
Kad meso dobije zlatnu boju izvadite ga pa na ulju pirjajte povrće iz marinade: luk, peršin, bosiljak, smrekove bobice i malo češnjaka i dvije neoguljene kiselkaste jabuke narezane na listiće.
Dolijevajte vinom iz marinade. Kad sve omekša smiksajte u glatku masu, dodajte meso i pirjajte podlijevajući vinom.
Kad meso omekša umak možete dopuniti s malo papra ili prošeka.
Nema komentara :
Objavi komentar