četvrtak, 6. ožujka 2014.
Rižoto od teletine i povrća
Pripremite:
500g teletine od plećke ili prsa
1 žlicu brašna
200g arborio riže
2 stapke poriluka
1 crvenu svježu papriku
3 režnja češnjaka
1 korijen celera
4dl povrtnog temeljca ili vode
maslinovo ulje
svježu kadulju
svježi ružmarin
1 žlicu maslaca
sol
papar
Narežite meso na male komadiće veličine 3cm. Posolite i blago posipajte brašnom. Pecite na ugrijanom ulju da dobiju zlatnu boju pa dodajte usitnjen češnjak, celer, poriluk i papriku.
Brzo miješajte da povrće pusti aromu pa zalijte s nekoliko žlica temeljca. Nakon 10tak minuta dodajte rižu pa zalijte s oko 1dl temeljca. Miješajte da se deglazira. Posolite i popaprite, dolijevajte po malo temeljac dok riža ne omekša cijelo vrijeme miješajući.
Na kraju u rižoto umiješajte usitnjenu kadulju i ružmarin pa umiješajte maslac.
Poslužite s ribanim grana padano sirom.
Oznake:
*Jeka
,
Mesina i prilozi
,
Sla(s)no
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Dok sam bila mlađa, nisam bila neki veliki ljubitelj riže. Sad je obožavam, tako da ću sigurno ovo isprobati jer dosad nisam pravila na ovaj način.
OdgovoriIzbrišiprobaj.
OdgovoriIzbrišiOdlično je.Povrće možeš birati prema sezoni.Jako je fino i s mladim lukom.
Jeka