nedjelja, 9. ožujka 2014.
Bijela pisanica s umakom od medvjeđeg luka
Pripremite:
600g bijele pisanice u odrescima
za marinadu:
3dl maslinova ulja
1 žlicu aceta balsamica
4 žlice konjaka
papar
grančicu ružmarina
nekoliko listova kadulje
Sve sastojke za marinadu pomiješajte u homogenu masu. Prelijte odreske pa ih odložite u hladnjak u dobro zatvorenoj posudi. Neka uz povremeno okretanje, odleže najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.
Ugrijte grill tavu pa odreske s kojih ste kuhinjskim ručnikom upili višak marinade, pecite sa svake strane po 3 minute. Posolite mljevenom morskom solju tek kad su odresci na tanjurima.
Umak pripremite od 4 žlice Pelleovog pesta od medvjeđeg luka i 3 žlice nekog crnog vina. Mi smo koristile Tomićev plavac mali.
Ne možete li doći do savršenih pesta i umaka našega prijatelja Gladnog Mačka bit će dobar svaki umak malo jačeg okusa: od ljutih papričica, rikole, meda i đumbira, dimljenog sira...
Poslužite sa nekom lisnatom salatom ili svježim povrćem.
Oznake:
*Jeka
,
Iz kuhinje Pellea - gladnog mačka
,
LCHF
,
Mesina i prilozi
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Odlično izgleda :)
OdgovoriIzbriši