nedjelja, 9. ožujka 2014.

Bijela pisanica s umakom od medvjeđeg luka




Pripremite:

600g bijele pisanice u odrescima

za marinadu:

3dl maslinova ulja
1 žlicu aceta balsamica
4 žlice konjaka
papar
grančicu ružmarina
nekoliko listova kadulje


Sve sastojke za marinadu pomiješajte u homogenu masu. Prelijte odreske pa ih odložite u hladnjak u dobro zatvorenoj posudi. Neka uz povremeno okretanje, odleže najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.
Ugrijte grill tavu pa odreske s kojih ste kuhinjskim ručnikom upili višak marinade, pecite sa svake strane po 3 minute. Posolite mljevenom morskom solju tek kad su odresci na tanjurima.




Umak pripremite od 4 žlice Pelleovog pesta od medvjeđeg luka i 3 žlice nekog crnog vina. Mi smo koristile Tomićev plavac mali.

Ne možete li doći do savršenih pesta i umaka našega prijatelja Gladnog Mačka bit će dobar svaki umak malo  jačeg okusa: od ljutih papričica, rikole, meda i đumbira, dimljenog sira...

Poslužite sa nekom lisnatom salatom ili svježim povrćem.








1 komentar :