Maja za Priroda & DRUŠTVO
Blagdanski stol gotovo da
je nezamisliv bez keksa, dizanog kolača i neke vrste kuglica.
Najčešće su to rum kuglice, Raffaello kuglice ili ovakve od suhog
voća. Ovaj put upotrijebila sam datulje, zato što su mesnate i
odlično povezuju smjesu, a ujedno je i zaslade. U slučaju da ne
volite datulje, možete upotrijebiti suhe smokve. Dio možete
zamijeniti sa suhim šljivama ili brusnicama. Orašaste plodove
također birajte po želji - orasi, bademi, ali i kokos i rogač
odličan su dodatak u ovakvim kombinacijama.
Prednost ove smjese je u
tome što od nje možete raditi i pločice. Nanesite je u tepsiju
obloženu papirom za pečenje, utisnite, poravnajte i narežite na
kocke ili prutiće. Svaki posebno zamotajte u papir za pečenje i
ponesite za užinu ili kao zdrav, visokoenergetski obrok tijekom
napora i sportskih aktivnosti.
Pripremite, za 20ak kuglica:
250g mesnatih datulja
70g lješnjaka
2 žlice kakao praha
pola mahune vanilije i/ili koricu naranče (možete upotrijebiti i ekstrakte ili vaniliju u prahu)
1 žlicu kokosovog ulja ili nekog drugog ulja po želji
Sameljite suho voće u multipraktiku pa dodajte mljevene lješnjake, kakao i vaniliju. Ulijte ulje i dobro promiješajte. Oblikujte kuglice i slažite ih u papirnate košarice.
250g mesnatih datulja
70g lješnjaka
2 žlice kakao praha
pola mahune vanilije i/ili koricu naranče (možete upotrijebiti i ekstrakte ili vaniliju u prahu)
1 žlicu kokosovog ulja ili nekog drugog ulja po želji
Sameljite suho voće u multipraktiku pa dodajte mljevene lješnjake, kakao i vaniliju. Ulijte ulje i dobro promiješajte. Oblikujte kuglice i slažite ih u papirnate košarice.
Ako želite, u smjesu možete dodati i neki liker ili njime ranije namočiti voće, a kuglice tijekom oblikovanja možete uvaljati u orašaste plodove, ukrasne mrvice ili nešto drugo po želji.
Nema komentara :
Objavi komentar