Maja prema receptu s bloga GastroKomadi
Pripremite, za kalup od 24cm:
koricu i sok 1 neprskanog limuna
koricu i sok 1 neprskane naranče Mama or(g)anica
svježi korijen đumbira, oguljen i nariban (20-25g)
6 žlica brašna od konoplje CannaBio
120g mljevenih lješnjaka
25g mljevenih zobenih pahuljica (ja sam ih izostavila)
3 jaja
5 žlica šećera (ili neko sladilo po želji)
2 žličice praška za pecivo
1 žličicu sode bikarbone
za preljev:
sok 1 naranče Mama or(g)anica
nekoliko žlica posnog sira
nekoliko žlica slatkog vrhnja
malo stevije, meda ili par žlica šećera u prahu
Zagrijte pećnicu na 175C.
Naribajte koricu limuna i naranče pa stavite sa strane. Limun i naranču iscijedite u odvojene posude.
Ogulite i naribajte đumbir i mrkvu. Tome dodajte malo limunove korice i pola količine soka naranče. Druga polovica će vam trebati da natopite kolač. Dobro promiješajte i ostavite sa strane da stoji.
Sameljite lješnjake, dodajte im brašno od konoplje, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom ili sladilom, dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Smjesi od mrkve dodajte suhe sastojke i dobro promiješajte. Na kraju umiješajte jaja, lagano preklapajući smjesu kako bi kolač ostao prozračan.
Smjesu izlijte u kalup i poravnajte. Pecite na 175C oko 25-30 min tj. dok kolač ne dobije lijepu smeđu boju. Gotova torta, na vrhu, mora biti suha a ostati mekana i sočna na dodir.
Dok se torta peče napravite glazuru. U originalu glazura se radi od 250g šećera u prahu i limunovog soka, no ja sam je napravila malo drukčije.
Istucite sladilo (ili par žlica šećera u prahu) s par žlica posnog sira, slatkog vrhnja i sokom 1 naranče. Pripazite da nema grudica.
Ispečen kolač prvo prelijte s malo soka od naranče, zatim bijelom glazurom. Posipajte naribanu koricu limuna i naranče.
Hvala :) Izgleda odlično, nadam se da se i vama sviđa okus kao i meni Muchoooo
OdgovoriIzbrišiHvala! :))))
IzbrišiJako mi se sviđa i jedva čekam i onaj drugi recept! ;) :)
(Maja)