petak, 21. veljače 2014.

Kolač od mrkve - Miss.Ginger Bunny Hemp


Maja prema receptu s bloga GastroKomadi


Pripremite, za kalup od 24cm:

4 srednje ili 3 veće mrkve (250-300g)
koricu i sok 1 neprskanog limuna
koricu i sok 1 neprskane naranče Mama or(g)anica
svježi korijen đumbira, oguljen i nariban (20-25g)
6 žlica brašna od konoplje CannaBio 
120g mljevenih lješnjaka
25g mljevenih zobenih pahuljica (ja sam ih izostavila)
3 jaja
5 žlica šećera (ili neko sladilo po želji)
2 žličice praška za pecivo
1 žličicu sode bikarbone

za preljev: 

sok 1 naranče Mama or(g)anica
nekoliko žlica posnog sira
nekoliko žlica slatkog vrhnja
malo stevije, meda ili par žlica šećera u prahu


Zagrijte pećnicu na 175C.
Naribajte koricu limuna i naranče pa stavite sa strane. Limun i naranču iscijedite u odvojene posude.
Ogulite i naribajte đumbir i mrkvu. Tome dodajte malo limunove korice i  pola količine soka naranče. Druga polovica će vam trebati da natopite kolač. Dobro promiješajte i ostavite sa strane da stoji.


Sameljite lješnjake, dodajte im brašno od konoplje, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom ili sladilom, dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Smjesi od mrkve dodajte suhe sastojke i dobro promiješajte. Na kraju umiješajte jaja, lagano preklapajući smjesu kako bi kolač ostao prozračan.


Smjesu izlijte u kalup i poravnajte. Pecite na 175C oko 25-30 min tj. dok kolač ne dobije lijepu smeđu boju. Gotova torta, na vrhu, mora biti suha a ostati mekana i sočna na dodir.

Dok se torta peče napravite glazuru. U originalu glazura se radi od 250g šećera u prahu i limunovog soka, no ja sam je napravila malo drukčije.
Istucite sladilo (ili par žlica šećera u prahu) s par žlica posnog sira, slatkog vrhnja i sokom 1 naranče. Pripazite da nema grudica.


Ispečen kolač prvo prelijte s malo soka od naranče, zatim bijelom glazurom. Posipajte naribanu koricu limuna i naranče.









2 komentara :

  1. Hvala :) Izgleda odlično, nadam se da se i vama sviđa okus kao i meni Muchoooo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :))))

      Jako mi se sviđa i jedva čekam i onaj drugi recept! ;) :)

      (Maja)

      Izbriši