subota, 8. veljače 2014.

Fritule s prženim lješnjacima


Maja inspirirana receptom Crochefa i drage prijateljice Marijane


Pripremite:

300g glatkog brašna
50g prženih mljevenih ili nasjeckanih lješnjaka
(Ako više volite voćne okuse, umjesto lješnjaka smjesi dodajte naribanu 1 veću jabuku)
50g šećera
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo
2 jaja
200ml kefira ili jogurta
30ml ruma ili rakije
ulje za prženje


za preljev:

100g tamne čokolade
150ml slatkog vrhnja
Pelleov čokoladni pekmez od oskoruša s Amarettom Disaronno


Istucite jaja i dodajte kefir/jogurt, rum, šećer, vanil šećer pa dobro izmiješajte. U drugoj posudi pomiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.




Postupno, miješajući pjenjačom mokru smjesu, dodavajte brašno i prašak za pecivo. Kada dobijete kompaktnu smjesu bez grudica umiješajte nasjeckane pržene lješnjake i dobivenu smjesu prekrijte tanjurom i ostavite da odstoji 20-ak minuta.

Zagrijte ulje i žlicu umočite u vruće ulje, zagrabite malo pripremljene smjese, a pomoću druge žlice smjesu gurajte lopticu tijesta u vruću duboku masnoću.




Fritule pržite dok ne postanu zlatno-žute boje, izvadite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Otopite čokoladu u slatkom vrhnju. Fritule umačite u čokoladni preljev ili ih prelijte.

Mi smo dio fritula mazale i Pelleovim pekmezom.
Umjesto čokoladnog preljeva i pekmeza možete upotrijebiti samo šećer u prahu.

      




Nema komentara :

Objavi komentar