Pripremite:
za juhu:
800g junetine od vrata ili rebara
2 mrkve
korijen peršina
režanj korijena celera
list celera i peršina
sol
papar u zrnu
1 glavicu luka razrezanu na četvrtine
4 bjelanjka
sok jednog limuna
sol
vezicu lišća peršina i celera
za pržene rezance:
1 veće jaje
sol
3 žlice mlijeka
6 žlica brašna
1 žlicu rastopljenog maslaca
sitno nasjeckane listove peršina
malo papra
Meso i očišćeno povrće stavite u 2,5 l hladne vode. Dodajte sol i papar te malo popržene četvrtine luka.
Zakuhajte juhu, skinite nakupljenu pjenu pa smanjite
vatru. Juha mora kuhati jako lagano, povremeno obirite pjenu. Trebali
biste dobiti oko 12 dl juhe.
Nakon oko sat do sat i pol, ovisno o tome je li meso kuhano, juhu procijedite kroz gusto cjedilo. Dobro ohladite.
Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka dodajući limunov sok i pola žličice soli.
U
većoj posudi snijeg prelijte ledeno hladnom procijeđenom juhom. Lagano
zakuhajte. Na "kapi" od bjelanjaka žlicom otvorite na sredini malu
rupu, dodajte u juhu peršin i celer pa na jako laganoj vatri prokuhajte
oko 25 minuta.
Procijedite juhu kroz gusto cjedilo u koje ste stavili vrećicu za filtar kavu ili komad gaze.
Dodajte narezane pržene rezance. Posipajte listićima peršina.
Istucite jaje sa solju, dodajte mlijeko pa lagano umiješajte brašno. Na kraju umutite maslac.
Zagrijte tavu bez masnoće pa ispržite dva oblija
pazeći da ne potamne. Još vruće smotajte u rolu pa kad se malo ohlade
narežite rezance.
Nema komentara :
Objavi komentar