srijeda, 29. siječnja 2014.

Buhtle


Maja prema receptu iz Velike knjige kolača


Pripremite, za 12 normalnih ili 18 mini buhtlica:

500g brašna
1 vrećicu suhog kvasca
50g šećera
250ml mlakog mlijeka
40g maslaca
2 jaja
1 žličicu soli
koricu 1 limuna

domaći pekmez od marelica
čokoladni namaz s lješnjacima Mlinareva kći


Prosijte brašno u veću posudu. U sredini posude napravite udubinu u brašnu i u nju stavite kvasac pa s toplim mlijekom i malo šećera i brašna iz te posude zamijesite kvas. Ostavite nekoliko minuta da se diže.
Rastopite maslac, pomiješajte s  kvasom i dodajte ostatak šećera, jaja, sol i limunovu koricu.




Sve skupa zamijesite s ostatkom brašna u posudi pa ostavite tijesto da se diže 30ak minuta. Razvaljajte tijesto, režite na kvadrate. Svaki kvadrat napunite sa žličicom pekmeza ili čokoladnog namaza, skupite krajeve kvadrata u sredinu i prstima dobro pritisnite. Kad svaku buhtlu spojite, slažite ih u namašćenu tepsiju tako da su spojevi okrenuti prema dnu. Ostavite da se dižu još 30ak minuta pa ih premažite maslacem.




Pecite u pećnici zagrijanoj na 200C, prekriveno papirom za pečenje 30min. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.








2 komentara :