subota, 7. prosinca 2013.

Spinach with chickpeas and cumin - Špinat sa slanutkom i kimom


Jeka prema receptu Gordona Ramsayja (Best Menus)


Pripremite:

400g slanutka (iz konzerve)
1 žličicu kima
2 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
sol
svježe mljeveni papar
1 žlicu paste od tamarinda pomiješane s 3 žlice vode / mi smo u našoj verziji upotrijebile sok pola limuna
200g špinata

Isperite slanutak pod hladnom vodom i stavite sa strane. Na suhoj tavi prepržite kim da pusti aromu pa istresite u tanjur.




U tavi na maslinovu ulju par minuta pirjajte češnjak. Pazite da ne potamni. Dodajte slanutak i kim, limunov sok, sol i papar. Malo pojačajjte temperaturu i dodajte špinat. Čim listovi povenu maknite s vatre.








Nema komentara :

Objavi komentar