Maja prema receptu Gordona Ramsayja (Cooking For Friends)
Pripremite:
1 svinjski lungić (oko 500g)
sol
svježe mljeveni papar
1 žličicu crvene paprike
4 žlice maslinovog ulja
1 glavicu crvenog luka
2 režnja češnjaka
250g smeđih ili običnih šampinjona
15ml brandyja
pola šalice vrhnja
sok 1/4 limuna
par grančica svježeg peršina
Obrežite masnoću s lungića i narežite ga na tanke šnite. Posolite, popaprite, posipajte s jednom žličicom crvene paprike.
Na srednje jakoj vatri zagrijte pola maslinovog ulja i pirjajte luk 6-8 minuta. Dodajte češnjak i gljive pa malo pojačajte temperaturu. Dinstajte 3-4 minute da gljive omekšaju pa sve izvadite na tanjur sa strane.
Dodajte ostatak ulja u tavu i prepecite šnite lungića 2 minute, dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane. U tavu vratite luk i gljive, poprskajte s malo brandyja i dinstajte dok se skoro sve ne reducira.
Umiješajte vrhnje i pustite da lagano krčka. Začinite, dodajte malo limunovog soka, umiješajte nasjeckan peršin i posipajte s malo crvene paprike. Servirajte s rižom, tjesteninom ili LCHF prilogom.
Nema komentara :
Objavi komentar