Jeka prema receptu Gordona Ramsayja (Christmas With Gordon)
Pripremite:
500ml slatkog vrhnja
500g tamne čokolade sa 70% kakaa
130g maslaca
130g svijetlog meda
mentu smo zamijenile s par kapi konjaka
Čokoladu natrgajte na kockice i stavite u veću posudu. Dodajte med i maslac narezan na komadiće.
U manjoj posudi na laganoj vatri zagrijte slatko vrhnje pa prelijte po čokoladi. Miješajte dok ne dobijete glatku sjajnu smjesu. Dodajte par kapi konjaka ili nekog alkohola po želji.
Izlijte smjesu u veću, plitku posudu i stavite u hladnjak na sat vremena. Pripremite orašaste plodove, komadiće čokolade, kakao ili smrvljene kekse u koje ćete uvaljati trufflese.
Žličicom vadite kuglice, brzo oblikujte rukama i uvaljajte u smjesu po želji. Stavite u hladnjak da se malo stisnu.
Link na YT recept
Nema komentara :
Objavi komentar