ponedjeljak, 28. listopada 2013.

Tart s mandarinama





Tijesto za tart napravite po našem receptu za prhko tijesto - pogledajte link .
Obložite njime dno kalupa za pitu i pecite 15ak minuta. Tijesto prethodno izbockajte vilicom i stavite na njega grah ili granule da se ne digne tijekom pečenja.

Pripremite kremu od:

2dl mlijeka
1dl slatkog vrhnja
2 jaja
3 žlice brašna
80g šećera
1 mahune vanilije 


Istucite jaja s brašnom i šećerom i pola količine mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte, dodajte ostruganu vaniliju i slatko vrhnje. Zagrijte do pred vrenje pa lagano umiješajte smjesu s jajima. Miješajte pjenjačom na laganoj vatri dok se krema ne zgusne i ohladite.




Malo ohlađeno tijesto premažite tankim slojem marmelade od marelice, poslažite kriškice mandarina koje ste očistili od bijelih žilica. Ako volite malo gorkast okus, neće vam smetati i ako ih više ostane. Volite li malo slađe kolače, mandarine posipajte šećerom.
Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.




Ohlađeni tart prelijte mlakom kremom od vanilije i ohladite.






  
   

2 komentara :

  1. Drago mi da ti se msviđa.
    Moji jako vole taj tart.Ja ostavim da bude malo gorkast i kiselkast.
    Jeka

    OdgovoriIzbriši