ponedjeljak, 7. listopada 2013.
Rižoto s vrganjima
Pripremite:
3 šalice riže kratkog zrna
maslac
6dl povrtnog temeljca
maslinovo ulje
400g svježih vrganja
4-5 glavica kiselice
sol
papar
svježi vlasac ili peršin
Vrganje obrišite ubrusom, odstranite oštećenja i narežite. Na malo ulja kratko pecite rižu, posolite, nalijte temeljac i kuhajte na laganoj vatri.
U međuvremenu na maslacu u većoj posudi debljeg dna pirjajte usitnjenu ljutiku, dodajte vrganje pa pirjajte 5 minuta i popaprite.
Na vrganje i ljutiku šefljom dodajte rižu, malo po malo. Smanjite vatru. Tresite posudu i na početku nemojte često miješati.
Kad riža izgubi pola tekućine počnite miješati rižoto, oprezno da se vrganji ne raskaše.
Nakon 7-8 minuta trebali biste dobiti kremastu strukturu. Poslužite s malo peršina ili vlasca i svježe naribanog grana padano sira ili domaćeg kozjeg sira.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Sla(s)no
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Mmmm vrganji! Ovo definitivno probavam čim dođem do vrganja :)
OdgovoriIzbriši