Maja inspirirana receptom Marthe Stewart
Pripremite:
5 srednje velikih jabuka
1 žličicu cimeta
nekoliko arancina
30g suhih brusnica
3 žlice prošeka
za posip:
100g raženog brašna
100g krupnih zobenih
50g krupnije sjeckanih badema
1/2 žličice cimeta
100g maslaca
75g šećera
Jabuke ogulite, narežite na osmine i stavite u namašćenu posudu za pečenje. Posipajte ih cimetom, suhim brusnicama i arancinima, dodajte prošek i ostavite da stoje.
Pećnicu zagrijte na 200C.
Pomiješajte brašno, zobene pahuljice, cimet, sjeckane bademe i šećer. Dodajte maslac narezan na kockice pa umiješajte u praškaste sastojke. Mijesite rukama i pretvorite u mrvice.
Jabuke pecite 10ak minuta pa zatim posipajte mrvicama i pecite još 30ak min, da površina pozlati.
Iz posipa možete izostaviti šećer i zamijeniti ga nekim drugim sladilom.
Nema komentara :
Objavi komentar