četvrtak, 17. listopada 2013.

Pikantni saft od junetine i riža s pestom


Maja za natječaj na Forum.hr


Pripremite:

800g junetine od buta
2 glavice luka
2 režnja češnjaka
2-3 mrkve
1 korijen peršina
ljute papričice
sol
svježe mljeveni papar
2 žlice brašna
maslinovo ulje
2-3dl crnog vina
2 žlice Pelleovog pesta od čubra


Narežite junetinu na komade veličine zalogaja, posolite i blago pobrašnite. Na zagrijanom maslinovom ulju prepecite meso da dobije zlatno-žutu boju pa ga odložite na toplo.

Na ulje stavite narezani luk i češnjak. Vatru smanjite na srednju jačinu i luk dinstajte 10ak min, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Posipajte malo brašna, dinstajte 4-5min, povremeno promiješajte.




Podlijte s 1dl crnog vina i "sastružite" sve s dna posude, pričekajte dok vino ne uzavre.
U posudu vratite meso, dodajte narezanu mrkvu i peršin. Nasjeckajte ljutu papričicu i podlijte s malo vode. Dinstajte dok meso ne omekša i po potrebi dolijevajte vodu i/ili vino. Posolite, popaprite.

Poslužite uz rižu koju ste pomiješali s 2 žlice pesta od čubra. Možete upotrijebiti i neki drugi pesto ili rižu poslužite samu.






Nema komentara :

Objavi komentar