utorak, 22. listopada 2013.

Pekmez od drijenka - nekuhani



Pripremite:

drijenak
šećer


Drijenke ostavite 4-6 dana dok posve ne omekšaju, ali zadrže oblik. Bobice se ne smiju raspadati.
Propasirajte.

Izvažite količinu pulpe. Na svaki kilogram izvažite 800g šećera. U posudu pogodnu za miješanje dodavajte šećer dok se masa ne izjednači.
Miješajte novom, posve čistom drvenom žlicom 4-5 sati. Miješajte u istom smjeru, laganim pokretima.
Pekmez će se zgusnuti i zadržati svoju prelijepu boju.


Staklenke moraju biti savršeno čiste: oprane u vreloj vodi, osušene na visokoj temperaturi u pećnici pa ohlađene.
Pekmez punite do vrha staklenki, čvrsto zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.




Nema komentara :

Objavi komentar