subota, 19. listopada 2013.
Keksići s marmeladom od dunja
Pripremite:
200g maslaca
50g šećera
3 žlice šećera s mirisom vanilije
380g brašna
1 jaje
malo ledeno hladne vode
Pelleovu marmeladu od dunja sa sirupom bazge i Moscatelom de Setubal ili neku drugu po želji
Pomiješajte brašno i obje vrste šećera pa dodajte maslac izrezan na kockice i jaje. Brzo zamijesite tijesto. Dodajte malo hladne vode, ako je potrebno.
Odložite u hladnjak na barem pola sata zamotano u plastičnu foliju. Razvaljajte tijesto oko pola cm debelo. Vadite krugove, na svaki stavite pola žličice pekmeza, preklopite pa vrškom vilice pritisnite rubove.
Mi smo koristile prekrasnu Pelleovu marmeladu od dunja, ali vi možete upotrijebiti neku drugu marmeladu ili pekmez po želji.
Pecite oko 15 minuta na 175 stupnjeva.
Posipajte šećerom u prahu.
Oznake:
*Jeka
,
Iz kuhinje Pellea - gladnog mačka
,
Torte/pite/kolači
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar