Pripremite:
2 uvrh pune žlice Pelleovog bamija chutneyja ili 300g kuhanog kukuruza šećerca i 100g narezanog povrća
1 oguljenu rajčicu sitno narezanu
6 dl povrtnog temeljca
ljute papričice
2 žlice bijelog vina
maslinovo ulje
sol
papar
Na zagrijanom maslinovom ulju kratko prepecite
chutney. Popaprite pa dodajte rajčicu. Miješajte da rajčica pusti sok pa
nalijte pola količine temeljca. Usitnite papričice, ako ih volite pa
dodajte u juhu.
Zakuhajte, nalijte ostatak temeljca. Kad ponovo zakuha
dodajte vino pa kuhajte još 10tak minuta.
Poslužite s prepečenim kruhom.
Nemate li sreće da dođete do Pelleovog chutneya ima pomoći:
Izblendajte
kukuruz da dobijete kremu, dodajte u njega oko 100g usitnjenog povrća
(birajte: tikvice, papriku, cvjetiće brokule) i dva režnja češnjaka.
Prepecite na maslinovu ulju i dovršite juhu na isti način kao i onu od bamija.
Nema komentara :
Objavi komentar