Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak
Pripremite, za 24 kiflice:
600g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 suhi kvasac
pola žličice soli
pola žličice šećera
2dl mlijeka
2dl kiselog vrhnja
100ml ulja
za punjenje:
Pelleov pesto od vrganja, lisičarki i suhih smrčaka
Pelleov pesto od medvjeđeg luka
ili nasjeckajte 100g šunke i 100g gorgonzole
za premaz:
1 jaje i sjemenke po želji (lan, sezam, bučine)
Stavite kvasac i šećer u toplo mlijeko pa kratko ostavite da se kvasac digne. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte kvasac, kiselo vrhnje i ulje. Zamijesite tijesto i razdvojite ga u tri loptice. Svaku odmah razvaljajte u krug i razrežite u 8 trokuta.
(Tijesto se radi kombinacije kvasca i praška za pecivo NE MORA dizati već je odmah spremno za punjenje i pečenje.)
Na bazu svakog trokuta stavite žličicu nadjeva po želji pa lagano zarolajte prema vrhu. Slažite ih na kalup obložen papirom za pečenje. Svaku kiflicu premažite jajetom i posipajte sjemenkama. Pecite 10ak min na 200C.
Umjesto slanog, možete izabrati i slatko punjenje po želji - pekmez, čokoladni namaz..
Nema komentara :
Objavi komentar