utorak, 1. listopada 2013.

Dizane punjene kiflice


Maja za natječaj na Forum.hr


Pripremite, za 24 kiflice:

600g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 suhi kvasac
pola žličice soli
pola žličice šećera
2dl mlijeka
2dl kiselog vrhnja
100ml ulja

za punjenje:

Pelleov pesto od vrganja, lisičarki i suhih smrčaka 
Pelleov pesto od medvjeđeg luka
ili nasjeckajte 100g šunke i 100g gorgonzole

za premaz:

1 jaje i sjemenke po želji (lan, sezam, bučine)


Stavite kvasac i šećer u toplo mlijeko pa kratko ostavite da se kvasac digne. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte kvasac, kiselo vrhnje i ulje. Zamijesite tijesto i razdvojite ga u tri loptice. Svaku odmah razvaljajte u krug i razrežite u 8 trokuta. 

(Tijesto se radi kombinacije kvasca i praška za pecivo NE MORA dizati već je odmah spremno za punjenje i pečenje.)


Na bazu svakog trokuta stavite žličicu nadjeva po želji pa lagano zarolajte prema vrhu. Slažite ih na kalup obložen papirom za pečenje. Svaku kiflicu premažite jajetom i posipajte sjemenkama. Pecite 10ak min na 200C.


Umjesto slanog, možete izabrati i slatko punjenje po želji - pekmez, čokoladni namaz..






Nema komentara :

Objavi komentar