nedjelja, 22. rujna 2013.

Kolač od jabuka






Pripremite:

4 bjelanjka
6 žlica šećera + 4 žlice za jabuke
3 žlice oštrog brašna
sok i koricu jednog neprskanog limuna
1 kg jabuka
vaniliju
1 žlicu maslaca

Za tijesto tucite bjelanjke i lagano malom žlicom postupno dodajte šećer. U čvrst snijeg dodajte brašno i limunov sok i lagano izmješajte da se masa izjednači.




Tepsiju od 35x17cm obložite papirom za pečenje i poravnajte masu. Pecite 25 minuta na 160 stupnjeva. Neka se malo ohladi pa odvojite tijesto od papira i ohladite do kraja.
Jabuke ogulite, narežite na ploškice, pošećerite i uribajte limunovu koricu i sastruganu vaniliju. Pirjajte na maslacu 15 minuta.




Hladno tijesto premažite ohlađenim nadjevom od jabuka.
Poslužiti možete i sa sladoledom ili tučenim vrhnjem.








Nema komentara :

Objavi komentar