Pripremite:
3kg mladog graha
2kg crvene paprike
2 kg rajčice
1 čaša od 2dl režnjeva češnjaka
1 čaša od 2 dl peršinovog lista
feferone po ukusu
4dl ulja za dinstanje
4 žlice šećera
6 žlica soli
5-6dl vinskog octa
Grah skuhajte, procijedite i stavite sa strane.
Paprike i rajčice narežite na tanke rezance. Možete ih narezati na trakice pomoću guljača za povrće. Dinstajte u velikoj posudi širokog dna na ulju minimalno 20 minuta (do 40ak).
Češnjak i peršin nasjeckajte na sitno i dodajte smjesi. (Ako volite ljuće, dodajte i nasjeckane feferone.)
Dodajte 4 žlice šećera, 6 žlica soli, 5-6dl vinskog octa i na kraju kuhani grah i promiješajte.
Stavljajte vruće u sterilizirane, vrele teglice.
Nema komentara :
Objavi komentar