Maja inspirirana receptom Jamiea Olivera
Pripremite:
200g tamne čokolade
150g maslaca
125g šećera
4 jaja
70g kakaa
50g brašna (ili orašastih plodova za gluten free verziju)
pola praška za pecivo
prstohvat soli
50g sjeckanih badema
50g brusnica
50g nasjeckane tamne čokolade
Na laganoj vatri ili u vodenoj kupelji otopite tamnu čokoladu i maslac. Stavite sa strane da se malo ohladi.
Miksajte jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu, svijetlo-žutu smjesu. Dodajte prosijano brašno, kakao, sol i prašak za pecivo. Pomiješajte s čokoladnom smjesom i dobro izmiksajte. Nasjeckajte bademe, tamnu čokoladu i brusnice pa spatulom umiješajte u smjesu.
Izlijte u namašćeni kalup (30x20cm) ili kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 20ak min na 180C.
Sredina kolača ne smije biti posve pečena, već mekana i "drhtava". Razrežite dok je toplo i ostavite da se hladi u kalupu.
Nema komentara :
Objavi komentar