1 paketić lisnatog tijesta
3 jaja
400g blitve
2 režnja češnjaka
250g kremastog svježeg sira ili ricotte
200ml grčkog jogurta (ili kiselog vrhnja/milerama)
100 ml mlijeka
50g ribanog parmezana
sol
papar
muškatni oraščić
Blitvu očistite pa blanširajte 2-3 minute u uzavreloj vodi. Ostavite da se ohladi i zatim nasjeckajte.
Lisnato tijesto razvaljajte u pravokutni oblik i obložite kalup. Istucite 3 jaja s malo soli, dodajte svježi sir, grčki jogurt i mlijeko. Umiješajte blitvu, nasjeckani češnjak i parmezan. Popaprite i dodajte ribani muškatni oraščić. Dobro promiješajte pa izlijte smjesu na lisnato tijesto.
Pecite 30ak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200C. Ako vam tijesto počne prebrzo tamniti, prekrijte quiche aluminijskom folijom. Ostavite 10ak minuta da se hladi pa narežite i poslužite.
Nema komentara :
Objavi komentar