Maja prema maminom receptu
Za veliku tepsiju od pećnice, visine 3 prsta pripremite 2kg očišćenih, zrelih šljiva (bistrice).
Šljive operite, obrišite, očistite i stavite u posudu koja se može pokriti, u pećnicu na 160 stupnjeva. Ako nemate poklopac, prekrijte posudu aluminijskom folijom.
Nakon 2 sata podignite poklopac, promiješajte dodajte po želji - vaniliju, rum, tamnu čokoladu ili cimet, kardamom, klinčić i pecite još sat do dva ovisno o tome koliko su šljive izgubile tekućine i koliko gust pekmez želite.
Vruće spremite u sterilizirane, zagrijane staklenke.
Sa slike se osjeća savršena koncentriranost svega šljivastičnog što postoji u ovoj divoti.
OdgovoriIzbrišiHvala Pelle! :) Nadamo se i nekoj tvojoj šljivastičnoj kombinaciji.:)
Izbriši(Maja)
Slično razmišljamo! :) ;)
OdgovoriIzbrišihttp://majezmaje.blogspot.com/2013/09/u-kuhinji-pekmez-od-sljiva.html
Hehe.. High five! :D
Izbriši(Maja)