petak, 30. kolovoza 2013.

Pekmez od šljiva bez šećera iz pećnice


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Za veliku tepsiju od pećnice, visine 3 prsta pripremite 2kg očišćenih, zrelih šljiva (bistrice).

Šljive operite, obrišite, očistite i stavite u posudu koja se može pokriti, u pećnicu na 160 stupnjeva. Ako nemate poklopac, prekrijte posudu aluminijskom folijom.

Nakon 2 sata podignite poklopac, promiješajte dodajte po želji - vaniliju, rum, tamnu čokoladu ili cimet, kardamom, klinčić i pecite još sat do dva ovisno o tome koliko su šljive izgubile tekućine i koliko gust pekmez želite.


Vruće spremite u sterilizirane, zagrijane staklenke.





4 komentara :

  1. Sa slike se osjeća savršena koncentriranost svega šljivastičnog što postoji u ovoj divoti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Pelle! :) Nadamo se i nekoj tvojoj šljivastičnoj kombinaciji.:)

      (Maja)

      Izbriši
  2. Slično razmišljamo! :) ;)

    http://majezmaje.blogspot.com/2013/09/u-kuhinji-pekmez-od-sljiva.html

    OdgovoriIzbriši