srijeda, 28. kolovoza 2013.

Paleo posipanke sa šljivama i nektarinama


Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak


Pripremite:

4 šalice narezanog voća - šljive i nektarine
1/2 žličice cimeta

za posip:

1 šalicu mljevenih badema
3 žlice kokosovog brašna
1 žlicu krupnije mljevenog lana
4 žlice kokosovog ulja
cimet po želji (1/2 žličice)
prstohvat soli
1/4 žličice stevije ili 2 žlice meda *


U posudu kojoj ste malo vodom navlažili dno stavite očišćene i narezane šljive i nektarine. Posipajte s malo cimeta i stavite na 30ak minuta u pećnicu zagrijanu na 180C. Ako imate kiselije voće, pomiješajte ga prije pečenja s 2 žlice meda. (Možete dodati i malo pekmeza, kao što je Pelleov od meyer limuna.)




Pomiješajte mljevene bademe, kokos, lan, kokosovo ulje, cimet i steviju. *Naša je stevija jaka pa je dovoljna 1/4 male žličice, ali vi stavite stevije ili sladila po želji u količini koja zamjenjuje 100g šećera.

Izvadite voće iz pećnice, odozgo posipajte mješavinom orašastih plodova i pecite još 20ak minuta. Po želji ukrasite sirovim voćem i poslužite.







Nema komentara :

Objavi komentar