srijeda, 14. kolovoza 2013.
Kotleti u umaku od zelenih rajčica
Pripremite:
6-8 kotleta
4 veće zelene rajčice
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 dl bijelog vina
sol
papar
listić svježe kadulje
maslinovo ulje
Malo potucite kotlete, posolite i blago popaprite. Zagrijte ulje te prepecite kotlete da dobiju zlatnu boju, odložite na toplo.
Na ulju pirjajte luk, češnjak i rajčice narezane na tanke ploške. Posolite, miješajte i zalijevajte s nekoliko žlica vina. Kad luk i rajčica omekšaju vratite meso u umak, dodajte kadulju i zalijte s
preostalim vinom.
Neka prokuha na laganoj vatri.
Poslužite s tjesteninom ili malo lešo krumpira.
Oznake:
*Jeka
,
Mesina i prilozi
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar