petak, 2. kolovoza 2013.

Džem od marelica s mentom i bijelim Bacardijem


Maja inspirirana Pellapratovom idejom

Pripremite:

1kg očišćenih marelica
500g šećera
20ak listića svježe mente
4-5 žlica bijelog Bacardija


Marelice očistite od koštica i oštećenja, narežite na četvrtine i pošećerite. Ostavite da stoje pokrivene preko noći, samo ih povremeno promiješajte.

Stavite marelice u širu posudu i kuhajte 30-40 minuta na laganoj vatri.




Kad ste dobili smjesu dovoljno gustu da se na hladnom porculanskom tanjuriću ne razlijeva nego stegne, maknite džem s vatre i na kilu marelica dodajte nekoliko žlica bijelog Bacardija i 20ak nasjeckanih listića mente. Lagano promiješajte i punite tople staklenke. Odmah zatvorite.








Nema komentara :

Objavi komentar