ponedjeljak, 22. srpnja 2013.
Juha od leće i suhih smrčaka
Pripremite:
1 šalicu kuhane leće
10g Pelleovih suhih smrčaka
maslac
1 žličicu brašna (ako ste osjetljvi na gluten, izostavite)
1/2 dl mlijeka
povrtni temeljac
sol
papar
1 režanj češnjaka
peršinov list
Namočite smrčke u 3dl tople vode na nekoliko sati. Ocijedite glive pa ih narežite.
Zagrijte maslac i pirjajte gljive, dodajte žličicu brašna, narezan češnjak, svježe mljeveni papar. Miješajte na laganoj vatri pa zalijte hladnim mlijekom. Kad zakuha zalijte vodom u kojoj su se namakale gljive. Dodajte 2dl povrtnog temeljca i leću.
Kuhajte 10 minuta pa posipajte usitnjenim peršinovim listom.
Smrčke možete zamijeniti sušenim ili svježim vrganjima.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Iz kuhinje Pellea - gladnog mačka
,
Nešto sa žlicom
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Predivna juhica. Ovu kombinaciju s lećom još nisam probao ali čini mi se da mora biti izvrsna.
OdgovoriIzbriši