srijeda, 26. lipnja 2013.

Čokoladni banana bread s lješnjacima






Pripremite:

3 manje ili 2 veće zrele banane
2 jaja
100ml ulja ili maslaca
230g brašna
1 žličicu praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
150g šećera
30g kakaa
70g tostiranih lješnjaka
80g tamne čokolade


U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao i šećer.
U drugoj izgnječite banane vilicom i pretvorite ih u kašu. Najbolje su pocrnjele banane, koje izvana izgledaju kao da su za baciti. Takve, s tamnom korom, su idealne za ovaj tip kolača.




Dodajte lagano razmućena jaja i otopljeni maslac/ili ulje. Lopaticom lagano umiješajte mokre sastojke u suhe. Nasjeckajte čokoladu i lješnjake pa ih umiješajte u smjesu. Malo lješnjaka ostavite sa strane za posipanje.




Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje, posipajte lješnjacima i stavite u pećnicu ugrijanu na 180C. Pecite 45-50min. Provjerite čačkalicom da li je pečeno. Ako izlazi čista, izvadite banana bread iz pećnice i ostavite da se ohladi.






Nema komentara :

Objavi komentar