Pripremite:
šalicu usitnjenih blanširanih kopriva
dvije šalice mekog brašna
1 žlicu grisa
1 jaje
2 žlice maslinova ulja
sol
papar
Izmiješajte
brašno, sol, gris te dodajte koprive i jaje. Izjednačite smjesu i dodajte
ulje i papar. Ako vam se smjesa čini prečvrsta da bi se mogli formirati
žličnjaci dodajte malo ledeno hladne vode.
Vadite žličnjake te ih kuhajte 8-10 minuta. Poslužite s umakom od mladoga luka i pršuta.
za umak:
150g pršuta
2 stabljike mladog češnjaka
4 žlice umaka od rajčice
maslinovo ulje
sol
papar
Na zagrijanom ulju prepecite na trakice narezan pršut, dodajte usitnjen češnjak, popaprite i pirjajte 5 minuta.
Dodajte rajčicu i 1 dl vode u kojoj su se kuhali žličnjaci. Kratko pirjajte.
Dosolite ako je potrebno.
Zeleno, što volim zeleno.
OdgovoriIzbrišiZelen-vjetar. Zelen-grane.
F.G.L.
Predivno ! :s
"Lađu na pučini i konja u planini..."
OdgovoriIzbrišiEh, da, ovi recepti su poezija!
Jako lijepi komentari.Volimo koprive i dok im je sezona nemilosrdno ih eksploatiramo.
OdgovoriIzbrišihvala.
jeka