srijeda, 1. svibnja 2013.

Žličnjaci od kopriva s umakom od mladog luka i pršuta




Pripremite:

šalicu usitnjenih blanširanih kopriva
dvije šalice mekog brašna
1 žlicu grisa
1 jaje
2 žlice maslinova ulja
sol
papar


Izmiješajte brašno, sol, gris te dodajte koprive i jaje. Izjednačite smjesu i dodajte ulje i papar. Ako vam se smjesa čini prečvrsta da bi se mogli formirati žličnjaci dodajte malo ledeno hladne vode.




Vadite žličnjake te ih kuhajte 8-10 minuta. Poslužite s umakom od mladoga luka i pršuta.


za umak:

150g pršuta
2 stabljike mladog češnjaka
4 žlice umaka od rajčice
maslinovo ulje
sol
papar


Na zagrijanom ulju prepecite na trakice narezan pršut, dodajte usitnjen češnjak, popaprite i pirjajte 5 minuta.
Dodajte rajčicu i 1 dl vode u kojoj su se kuhali žličnjaci. Kratko pirjajte.
Dosolite ako je potrebno.



3 komentara :

  1. Zeleno, što volim zeleno.
    Zelen-vjetar. Zelen-grane.
    F.G.L.

    Predivno ! :s

    OdgovoriIzbriši
  2. "Lađu na pučini i konja u planini..."
    Eh, da, ovi recepti su poezija!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako lijepi komentari.Volimo koprive i dok im je sezona nemilosrdno ih eksploatiramo.
    hvala.
    jeka

    OdgovoriIzbriši