Pripremite:
za biskvit:
6 jaja
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica mekog brašna
4 žlice otopljenog maslaca
1 nepunu žličicu praška za pecivo
koricu jednog neprskanog limuna
1 žlicu amaretta
Razdvojite
jaja. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom. Prosijte brašno s praškom za
pecivo, uribajte limunovu koricu. Otopite maslac. Umiješajte brašno u
žumanjke.
Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg te ga umiješajte u žumanjke i brašno. Na kraju umiješajte maslac.
Izlijte u oblik za torte promjera 26cm koji ste namazali maslacem i obložili papirom za pečenje.
Pecite na 180 oko 25 minuta.
Malo ohladite pa tortu izvadite iz oblika. Kad je hladna prerežite je na dva lista.
za kremu od badema:
150g mljevenih badema
4 žlice vanil šećera
4 žlice slatkog vrhnja
1 žlicu amaretta
Otopite šećer u slatkom vrhnju na laganoj vatri. Umiješajte bademe i liker. Ohladite
za kremu od limuna:
sok od 3 neprskana limuna
koricu jednog neprskanog limuna
100g šećera
4 jaja
1 veliku žlicu želatine u prahu
Jaja malo istucite žičanom mješalicom pa dodajte u šećer i limunov
sok. Tucite na pari žičanom mješalicom dok se masa ne počne zgušnjavati.
Otopite želatinu u dvije žlice hladne vode pa umiješajte u kremu.
Na kraju uribajte limunovu koricu.
Listove torte malo natopite amarettom pa nadjenite kremom od badema.
Prekrijte drugim listom pa prelijte kremom od limuna.
Uf, izgleda baš slasno!
OdgovoriIzbriši