ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

"Tjestenina" od povrća s bolognese umakom




Pripremite:

1 glavicu luka
1 mladi luk, par režnjeva češnjaka
papar, sol, 
timijan, bosiljak
1 mrkvu
200g pelata
450g mljevenog mesa (junetina ili miješano)

za tjesteninu:

1 veću tikvicu ili čvršću tikvu/buču po želji
1 veću mrkvu


Na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak. Dodajte mrkvu, a zatim meso. Podlijevajte vodom. Dinstajte dok ne dobije lijepu smeđu boju. Posolite i popaprite po želji, dodajte bosiljak, timijan ili druge začine po želji. Umiješajte narezane pelate.




Pirjajte na laganoj vatri i pazite da ne zagori. Pred kraj otklopite, da se umak zgusne jer ne smije biti prerijedak.

Tikvicu i mrkvu gulite guljačem za povrće, da dobijete dugačke trakice. Možete ih narezati i na tanke prutiće. Kratko ih skuhajte, da ostanu al dente. Poškropite ih maslinovim uljem, posolite i poslužite s umakom.






Nema komentara :

Objavi komentar