Pripremite:
1 glavicu luka
1 mladi luk, par režnjeva češnjaka
papar, sol,
timijan, bosiljak
1 mrkvu
200g pelata
450g mljevenog mesa (junetina ili miješano)
za tjesteninu:
1 veću tikvicu ili čvršću tikvu/buču po želji
1 veću mrkvu
Na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak. Dodajte mrkvu, a zatim meso. Podlijevajte vodom. Dinstajte dok ne dobije lijepu smeđu boju. Posolite i popaprite po želji, dodajte bosiljak, timijan ili druge začine po želji. Umiješajte narezane pelate.
Pirjajte na laganoj vatri i pazite da ne zagori. Pred kraj otklopite, da se umak zgusne jer ne smije biti prerijedak.
Tikvicu i mrkvu gulite guljačem za povrće, da dobijete dugačke trakice. Možete ih narezati i na tanke prutiće. Kratko ih skuhajte, da ostanu al dente. Poškropite ih maslinovim uljem, posolite i poslužite s umakom.
Nema komentara :
Objavi komentar