Pripremite:
600g ribe čvrstog mesa (škarpina, bakalar)
200 ml rižinog piva (može i obično svijetlo lager pivo)
100g brašna
1 malu čašicu sakea
malo soli
ulje za pečenje
Ribu narežite na komade veličine zalogaja, kao palac duge.
Pivo i sake jako ohladite.
Tucite brašno sa pivom i na kraju dodajte sake. Nemojte smjesu tući elektičnom mješalicom nego metlicom.
Zagrijte ulje.
Komade ribe umočite u smjesu i ispecite u ulju. Tijesto treba ostati svijetlo. Vadite ribu na kuhinjski papir.
Smjesa za pečenje mora cijelo vrijeme biti ledeno hladna da bi riba bila hrskava i da ne bi upila ulje.
Imate li više ribe ili pripremate i povrće ili
morske plodove zdjelu sa smjesom za pečenje držite u većoj posudi
napunjenoj ledom.
Nema komentara :
Objavi komentar