Maja u suradnji s Fitness.com.hr
1 šalicu bijele ili smeđe riže
cimet
mahunu vanilije ili malo vanilije u prahu
steviju ili drugo sladilo po želji (med, javorov sirup,...)
Rižu kuhajte na laganoj vatri, u 3 šalice vode. Dodajte razrezanu mahunu vanilije, pola žličice cimeta i prstohvat stevije ili med. Ohladite.
Blendajte rižu i vodu u omjeru 1 šalica kuhane riže na 2-4 šalice vode. Ako želite rjeđe ili gušće rižino mlijeko, prilagodite količinu vode. Procijedite kroz gazu i pohranite u čistu bocu pa spremite u hladnjak. Prije posluživanja protresite.
Mlijeko od riže možete napraviti i bez kuhanja riže, tako da rižu kratko prepečete na tavi pa prelijete vodom i ostavite da se namače preko noći. Na pola šalice riže upotrijebite bar dvije šalice vode. Zatim je blendajte, dodajte sladilo i začine po želji.
Da biste napravili mlijeko od riže možete upotrijebiti i kuhanu rižu koja vam je ostala od ručka, ali samo ako je niste solili i začinjavali.
Nema komentara :
Objavi komentar