srijeda, 2. siječnja 2013.

Rapski muštaćoni


Maja za natječaj na Forum.hr


Pripremite:

250g badema
150g šećera
100g čokolade
2 jaja
2 žlice maslinovog ulja
muškatni oraščić, cimet, klinčić,...


Bademe blanširajte i ogulite pa ostavite da malo stoje, da se dobro osuše. Najbolje da ih blanširate dan ranije. Zatim ih sameljite, dodajte šećer, ne presitno naribanu čokoladu, cimet, muškatni oraščić, 2 jaja i par žlica maslinovog ulja.




Napravite valjčiće, stavljajte ih na papir za pečenje i malo pritisnite u sredini, ali ostavljajte razmak jer narastu tijekom pečenja. Možete ih oblikovati kao obične keksiće.




Pecite 15ak minuta na 150C. Ne smiju se prepeći, već iznutra moraju biti mekani. Mogu dosta dugo stajati pa ih možete čuvati u limenoj kutiji.









2 komentara :

  1. Divno izgledaju. Za ovo me ne bi mrzelo da ribam čokoladu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)

      Čak je dobro i kad se čokolada sitno nasjecka nožem.:)


      (Maja)

      Izbriši