Jeka za Zagreb Chocofest
Pripremite:
1dl prosecca ili kojeg drugog pjenušca
2 jaja
200g čokolade s najmanje 70% kako mase
1dl slatkog vrhnja
2 žlice šećera
Tucite jaja sa šećerom da dobijete pjenušavu smjesu. Pjenušac stavite na parnu kupelj i polagano umiješajte jaja. Istucite pjenjačom u pjenušavu kremu.
Čokoladu otopite u slatkom vrhnju lagano miješajući nad parom. Malo ohladite pa umiješajte kremu od pjenušca.
Prije posluživanja ohladite.
Obozavam kombinacije pjenusca i cokolade. Moram ovo isprobati! :D
OdgovoriIzbrišiNadamo se da će vam se svidjeti! :)
Izbriši(Maja)
koju to cokoladu koristite?
OdgovoriIzbrišiZa ovu kremu je korištena belgijska čokolada koje nema u maloprodaji.Isti rezultat ćete postići s bilo kojom kvalitetnijom čokoladom s višim postotkom kakao mase.
OdgovoriIzbrišiJeka
A što je ovo bijelo?
OdgovoriIzbrišiTo je par žlica pjenušave kreme, koju smo ostavile za dekoraciju prije nego smo umiješale čokoladu.
IzbrišiVi možete, a ne morate na taj način dekorirati kremu.:)
(Maja)