Jeka za natječaj na Forum.hr
Pripremite:
800g očišćenih (i narezanih) patagonskih glavonožaca
2 struka poriluka
1 glavicu luka
3 mrkve
soja umak
med
naribani đumbir
čili
klinčiće
kardamom
ulje
rižu
U woku zagrijte ulje pa ili prepecite lignje nanizane na štapić ili ih ubacite odjednom narezane na komadiće. Mi smo ih nanizale na četiri štapića i ostatak prepekle u komadićima. Izvadite na stijenku woka.
Na ulje ubacite poriluk i mrkvu pa brzo prepecite i dignite na rešetku woka. Zatim na ulje ubacite začine: klinčić, kardamom, istučeni čili, med pa zalijte portom. Žlicu dobivenog umaka odvojite i pomiješajte sa soja umakom.
Dio povrća narezanog na rezance vratite u wok, dodajte i lignje i pola od skuhane riže.
Brzo miješajte, dodajte nekoliko žlica soja sosa.
Lignje na štapićima poslužite uz soja sos i sos od čilija s malo porta uz hrskavo povrće i rižu ili sve to napravite zajedno:
Nema komentara :
Objavi komentar