Pripremite:
600g piletine od prsa
5 žlica usitnjenog lanenog sjemena
1 žlica brašna
1dl povrtnog temeljca
Pelleov pesto od motara (možete koristiti bilo koji pesto ili usitnjene začine)
maslinovo ulje
sol
papar
1 šalicu bijele riže kratkog zrna
1 šalicu divlje riže
1 stapku mladog komorača
Piletinu narežite na štapiće, posušite, posolite i posipajte brašnom. Ispecite na maslinovom ulju da dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite na toplom.
Ulje u kojem se peklo meso deglazirajte temeljcem, umiješajte pesto, dodajte laneno sjeme te prokuhajte na laganoj vatri.
Vratite meso u umak.
Skuhajte rižu, svaku zasebno. (Divljoj riži će trebati dvostruko više vremena da se skuha.) Obje vrste blago isperite vodom i pustite da se osuše pa posolite.
Začinite usitnjenim mladim komoračem, maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom, a s ovim prilogom dobro će se slagati i kadulja ili vlasac i cherry rajčice.
Nema komentara :
Objavi komentar