Maja u suradnji s Fitness.com.hr
prema receptu drage prijateljice Marijane
prema receptu drage prijateljice Marijane
Originalan recept:
300g hokaidice treba oguliti i nasjeckati na kockice, podlijati sa malo vode i pirjati dok ne omekša.
Kad je skroz mekana usitniti sa štapnim mikserom. U ohlađenu dodati šećer (po ukusu, ja sam stavila 3 velike žlice) izmiješan sa pet vrhom punih žlica škrobnog brašna i glatko izmiješati.Od 1 l hladnog mlijeka uzeti nekoliko žlica umiješati u smjesu sa tikvom kako bi je dodatno razrijedili (smjesa mora biti potpuno glatka).
Ostatak mlijeka staviti na vatru uz dodatak sjemenki mahune vanilije ili vanilije u prahu da zavrije. Vruće mlijeko maknuti s vatre, polako umješati smjesu od tikve, pa uz neprestano mješanje vratiti na vatru dok ponovo ne zakipi. Miješati kratko dok se ne počne zgušnjavati kao i puding iz vrećice.
Još toplo izlijati u posudice koje su isprane hladnom vodom.
Što sam promijenila: Umjesto šećera koristila sam Steviju, a umjesto kravljeg upotrijebila sam 7dl bademovog mlijeka. Osim cimeta dodala sam i malo muškatnog oraščića.
Ovaj puding možete upotrijebiti i kao kremu u kolačima. Odlično paše s kiselkastim voćem.
Znači u ovom se receptu bundeva mora oguliti?
OdgovoriIzbrišiKako ju je najlakše očistiti? izgleda stvarno super na slikama
Hvala! :)
IzbrišiU ovom receptu je oguljena.:) Ja uvijek imam ranije ispečenu, oguljenu i smrznutu Hokkaido tikvu pa je samo odmrznem i koristim za razna slana i slatka jela. Kada se ispeče, vrlo ju je lako oguliti.:)
Kad gulim sirovu, kao naša prijateljica od koje smo preuzele recept, razrežem je, gulim nožem i onda dalje pripremam kao što je navedeno u receptu. :)
(Maja)
taman sam te htjela pitati kako bi funkcioniralo sa zamjenskim mlijekom i alternativnim sladilom i vidim komentar o steviji i bademovom :zubo: pretpostavljam da ako radim s agavom, smanjim mlijeko.
OdgovoriIzbriširadim to svojim malim gostima uskoro. hvala jedozovnjače.
piko
Hihi.. :D Da, ja sam napravila svoju verziju, bez šećera.:D
IzbrišiMlijeko za svaki slučaj smanji pa lako razrijediš ako bude potrebno.
(Maja)