petak, 7. rujna 2012.

Patlidžani s parmezanom - Parmigiana di melanzane alla calabrese



Maja vođena natuknicama iz knjige Culinaria Italy (urednice Claudie Piras)


Pripremite:

1kg patlidžana
1/2kg rajčice
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
bosiljak
maslinovo ulje
2 žlice aceta balsamica
200g mljevene junetine
2 jaja, kuhana
1 jaje sirovo
2-3 žlice krušnih mrvica
2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
sol
papar
100g ljute kobasice
200g caciocavalla
150g parmezana


Patlidžane narežite, posolite, zatim ih ispecite u pećnici.


Na maslinovom ulju prodinstajte luk i češnjak, a zatim dodajte rajčicu. Dodajte balzamični ocat, umiješajte bosiljak, posolite i popaprite.
Dva jajeta tvrdo skuhajte i zatim narežite na tanke šnite.


Mljeveno meso pomiješajte s nasjeckanim peršinom, dodajte sol, papar, 1 jaje i krušne mrvice pa formirajte okruglice. Prepecite ih i ostavite sa strane na ubrusu.


U vatrostalnu posudu stavite malo umaka od rajčice, poslažite šnite pečenog patlidžana, posipajte parmezanom i poslažite narezana jaja, šnite kobasice, mesne okruglice i caciocavallo. Završite slojem patlidžana, rajčice i sirom.
Pecite 30ak minuta na 200C.

4 komentara :

  1. Ovo vam izgleda grešno dobro! Nina

    OdgovoriIzbriši
  2. jako fino izgleda. Svakako ću isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  3. I ne samo da izgleda...
    To je jedna od onih stvari koja vrati uloženi trud čim probaš prvi zalogaj.

    jeka

    OdgovoriIzbriši