subota, 15. rujna 2012.

Kolač s bijelim grahom i kokosom


Maja za natječaj na Forum.hr


Pripremite:

1 konzervu bijelog graha (1 i pol šalicu)
5 većih jaja
5 žlica maslaca / ili ekstra djevičanskog kokosovog ulja
3/4 žličice Stevije/ ili 1/3 šalice meda / ili pola šalice šećera
1 mahunu vanilije
7-8 žlica kokosovog brašna
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
1 konzervu kokosovog mlijeka / ili 200 ml slatkog vrhnja
malo stevije

Isperite i ocijedite grah, a zatim ga dobro usitnite u blenderu. Dodajte jaja, vaniliju i sol pa dobro izmiksajte.

U drugoj posudi miksajte maslac i sladilo, a zatim dodajte grah. Umiješajte 6 žlica kokosa. Izlijte u namašćenu tepsiju/kalup (ili napunite košarice za muffine, no tada pecite kraće). Pecite kolač na 170C 30-40ak minuta, dok vam čačkalica ne izađe čista.




Ostavite ga da stoji nekoliko sati ili čak preko noći kako bi miris graha posve iščeznuo.




Ohladite kokosovo mlijeko. Odvojite gušći dio, dodajte mu sladilo po želji (ili šećer u prahu), istucite u šlag i ukrasite kolač. Kokosovom mlijeku možete dodati i unutrašnjost 1 mahune vanilije, ako želite.
Ako vam je kokosovo mlijeko prejako, istucite šlag od slatkog vrhnja po izboru.






















Nema komentara :

Objavi komentar