Jeka za natječaj na Forum.hr
Pripremite:
za brudet:
oko 1400g hobotnice
3 glavice luka
3 stabljike mladog češnjaka
2 paprike
6 rajčica
maslinovo ulje
lovor
ružmarin
pelješki plavac
za crne njoke:
1/2 kilograma oguljenog krumpira
1 jaje
50g maslaca
250g brašna
5 žlica sipinog crnila
sol
papar
Skuhajte krumpir, zgnječite ga u pire i dosolite ako je potrebno. U još toplo dodajte maslac, sipino crnilo, jaje i brašno.
Umijesite tijesto. Ako se lijepi za prste, dodajte još brašna. Razvaljajte u kobasicu i režite njoke.
Kuhajte u posoljenoj vodi 12-15 minuta.
za palentu:
250g kukuruzne krupice
300g blitve
sol
papar
maslinovo ulje
Skuhajte 250g palente po uputi na pakiranju, u još toplo ulijte 3 žlice maslinova ulja.
Blanširajte blitvu, posolite, usitnite nožem i umiješajte u palentu.
Palentu izlijte u kalupiće ili u maslinovim uljem namazan pleh. Kad se ohladi režite na četvrtine ili samo izvadite iz kalupića.
Hobotnicu kuhajte bez vode u njenom soku oko pola sata. Malo očistite i narežite. Pirjajte na maslinovu ulju sitno narezan luk i mladi češnjak. Kad postane staklasto dodajte sitno narezane paprike i rajčice, oguljene i očišćene od sjemenki. Još malo pirjajte i dodajte hobotnicu.
Podlijevajte vodom u kojoj se hobotnica kuhala i pelješkim plavcem.
Solite i paprite prema ukusu, a na samom kraju dodajte i list lovora i malo ružmarina.
kako mi je ovo promaklo? onaj njuzfid na fejsu ne valja ništa. bolesno izgledaju ove njoke, pomalo zlobno :D al pošto sam ja darkerica u duši, nemam predrasude prema hrani koja izgleda zlobno. dapače. hrana za gotičare <3 dobili smo nekidan par hobotničica iz jadranskog akvatorija. al mislim da će završit u loncu alla bakalar (s česnom i patatama i petrusinom). al ovo mi se svidja. jako.
OdgovoriIzbrišiDrago nam je da ti se sviđa.
OdgovoriIzbrišiOve njoke se slažu s karakterom bloga :mig:
Te njoke su zbilja mrak.I doslovno.
jeka
Ove fotke su mrak! :slin:
OdgovoriIzbrišiIako na ovom blogu ima predivnih recepata i slika, ne mogu a da se ne osvrnem na ovaj način serviranja na komadu krpe!? Čemu to pretjerivanje? A i njoki ovako uslikani izgledaju prestrašno...šteta.
OdgovoriIzbrišiŽao nam je što vam se njoki ne sviđaju, a jelo uopće nije servirano na komadu krpe, već na staklenom tanjuru.;)
Izbriši(Maja)
Predivno jelo, predivna prezentacija.
OdgovoriIzbrišiBravo, Jedozovke ! Znam kako je teško uspješno prezentirati hranu crne boje ali vama ni to nije problem. Zato još jednom Braaaaaaaavooooo ! ! !
Hvala, Pelle! :*
Izbriši(Maja)
OMG, ispričavam se na onaj komentar o krpi! Tek nakon vaše napomene sam ga uočila. Zaista mi se činilo kao da nema tanjura! :(
OdgovoriIzbriši