srijeda, 18. srpnja 2012.

Brancin s grilanim povrćem i narančom





Pripremite:

2 brancina od po 400g
150g maslaca
2 neprskane naranče
3 male cikle
4 zelene rajčice srednje veličine
1 svježu ljutu papriku
maslinovo ulje
sol
papar



Brancin isfiletirajte.
Maslac blago posolite i popaprite i tucite da bude pjenast. U maslac umiješajte narančinu koricu i 1/2 isfiletirane naranče usitnjenu na posve male komadiće. Sve izjednačite i formirajte u mali valjak. Umotajte u prozirnu foliju i odložite u hladnjak.



Ciklu i rajčicu očistite i narežite na posve tanke ploške. Poslažite na papir za pečenje, namažite maslinovim uljem i pecite na 200 stupnjeva na gornjoj prečki u pećnici oko 10-15minuta. Povrće treba biti hrskavo. Posolite krupnom morskom soli.


Preostale naranče isfiletirajte, malo pokapajte uljem i pomiješajte s ljutom zelenom paprikom.
Ribu pecite na tavi namazanoj maslinovim uljem 5 minuta sa strane kože i 2 minute sa strane mesa.




2 komentara :

  1. Maslac je vrhunski, i sve je tako ukusnoo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Baš nam je drago da ti se sviđa! :)


      (Maja)

      Izbriši