srijeda, 23. svibnja 2012.

Fritersi s preljevom od jagoda


Jeka inspirirana Ramsayjevim receptom za Cinnamon and ricotta fritters  


Pripremite:


200g ricotte ili posnog svježeg sira  
1 žlicu cimeta  
80g  šećera s okusom vanilije
100g biskvitnih mrvica ili mrvica od keksa


za preljev:

1 dl maraschina ili nekog drugog voćnog likera
pire od jagoda ili nekog drugog bobičastog voća


Dobro ocijedite sir, izmiješajte šećer i cimet i umutite u kremu. Ostavite u hladnjaku pola sata.

Zagrijte ulje. Od sira formirajte kuglice i uvaljajte ih u mrvice u debljem sloju i kratko pecite kuglice u zagrijanom ulju.


Vadite mrežastom žlicom i ostavite da se višak masnoće ocijedi na kuhinjskom ručniku. Na tanjur ulijte žlicu likera stavite fritters i prelijte voćnim pireom. 

Ako želite, ove friterse možete, poput Ramsayja, poslužiti uz custard, no nama se više svidio jagodasti preljev.


Nema komentara :

Objavi komentar