Jeka inspirirana Ramsayjevim receptom za Cinnamon and ricotta fritters
Pripremite:
200g ricotte ili posnog svježeg sira
200g ricotte ili posnog svježeg sira
1 žlicu cimeta
80g šećera s okusom vanilije
100g biskvitnih mrvica ili mrvica od keksa
1 dl maraschina ili nekog drugog voćnog likera
pire od jagoda ili nekog drugog bobičastog voća
100g biskvitnih mrvica ili mrvica od keksa
za preljev:
1 dl maraschina ili nekog drugog voćnog likera
pire od jagoda ili nekog drugog bobičastog voća
Dobro ocijedite sir, izmiješajte šećer i cimet i umutite u kremu. Ostavite u hladnjaku pola sata.
Zagrijte ulje. Od sira formirajte kuglice i uvaljajte ih u mrvice u debljem sloju i kratko pecite kuglice u zagrijanom ulju.
Zagrijte ulje. Od sira formirajte kuglice i uvaljajte ih u mrvice u debljem sloju i kratko pecite kuglice u zagrijanom ulju.
Vadite mrežastom žlicom i ostavite da se višak masnoće ocijedi na kuhinjskom ručniku. Na tanjur ulijte žlicu likera stavite fritters i prelijte voćnim pireom.
Ako želite, ove friterse možete, poput Ramsayja, poslužiti uz custard, no nama se više svidio jagodasti preljev.
Nema komentara :
Objavi komentar