četvrtak, 19. travnja 2012.

Janjetina ispod peke



 
Pripremite:

6kg janjetine
4kg krumpira
2 manje glavice kupusa
glavicu cvjetače
mrkvu, peršin
sol
papar
bijelo vino
lovorove listove
ružmarin
kadulju
luk
češnjak 
2dl bijelog vina



Janjetinu nasolite ili natrljajte dodatnim začinima koje volite. Poslažite meso u malo nauljenu peku, narezano na komade od 15dag. Po mesu raširite ružmarin i kadulju, okolo poslažite malo luka i češnjaka. Podlijte s malo vina, vode i ulje. Pecite oko sat vremena.

 
Zatim otklopite peku, provjerite kako je na meso djelovala jačina vatre, tj.žara i prema tome odredite dodatno vrijeme pečenje. U peku poslažite krumpir i povrće narezano na veće komade, na njega poslažite meso i podlijte s još malo bijelog vina.


Poklopite i pecite otprilike 45min. Nakon što otklopite, provjerite da li je potrebno još peći ili podlijevati meso. Kada je gotovo, poslužite uz domaći kruh.







Nema komentara :

Objavi komentar